Esküvői meghívó – modern vagy klasszikus legyen?

Esküvői meghívó variációk

Digitális korban élünk, Te döntesz, hogy az esküvői meghívó milyen formáját választod, hogyan adod tudtára a meghívottaknak mikor és hol ünneplitek szerelmeteket!

Az első kérdés, amit el kell döntened az a forma. Nyomtatva vagy e-mailben, esetleg a social media segítségével? Minden megoldást sorra veszünk!

Esküvői meghívó Facebook segítségével- nagyon modern, nagyon mai

Megteheted persze, hogy kreálsz egy Facebook eventet és ezen keresztül meginvitálod a családot, barátokat, de ennek legalább annyi előnye van, ahány hátránya. Előny, hogy ingyen van, hogy a visszajelzéseket is kezeli a weboldal és az is elég praktikus, hogy bármikor posztban tájékoztathatod a meghívottakat. Itt közzéteheted a nászajándék listát, kérheted jelezzen, aki vega vagy gluténérzékeny és utólag a fotók megosztására is alkalmas.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy a nagyi nincs fent a webkettőn és zokon veszi, ha nem kap a kezébe valami szép borítékot, amiben az esküvői meghívó lapul, amit persze később el is tehet.

Esküvői meghívó kör e-mailben, hírlevélben

Ahogy a jobb marketingesek csinálják, úgy Te is létrehozhatsz egy cím listát, amin mindenki szerepel, akit szívesen látnál életed legfontosabb napján. Erre pedig már, profi és ingyenes alkalmazások segítségével, könnyen kiküldheted az esküvői meghívó szövegét. Sőt nemcsak a szöveget, hanem kreatív képekkel, idézetekkel, akár videóval vagy podcasttel tuningolt invitációt is. Nagyon sok kreatív és mókás megoldást láttunk az elmúlt időszakban.

A hátrány, ahogy a Facebook eventnél úgy itt is az, hogy az idősebb korosztály nem biztos, hogy jól értékeli ezt az egyébként pénztárca kímélő és praktikus megoldást.

Írhatod kézzel is az esküvői meghívódat

Néhány éve került a kezembe egy esküvői meghívó, melyet a lelkes menyasszony maga írt gyöngybetűkkel. Nem tudom hány estéje ment rá a lánynak, aki ma már asszony, de csodás és egyszerű kis kártyákon állt a rövid szöveg, mely meginvitálta a nevesített címzettet az eseményre. Aláírták mindketten és a szöveg alá még egy kis virágot is rajzolt az ara. Igazán megható és kedves gesztus volt ez ma, mikor oly kevésszer veszünk tollat a kezünkbe.

Ez persze csak azoknak jelent megoldást, akik hajlandóak időt és energiát áldozni a kalligráfia oltárán. És ha kész mind a 100 meghívó még mindig kérdés, hogy postán vagy személyesen adjuk-e át.

kézzel írt esküvői meghívó

Klasszikus nyomtatott esküvői meghívó

Ha a digitális korszak ellenére a hagyományos módszerekre esküszöl, akkor tervezel vagy terveztetsz egyet és lesz egy eltehető esküvői meghívó, ami mindig emlékeztetni fog szerelmetek ünnepére. Ezzel rengeteg a meló, de ha ügyes vagy és értesz kicsit a képszerkesztő programokhoz sok mindent magad is elkészíthetsz.

Előnye, hogy ezen mindenki kiigazodik, hátránya, hogy sokkal könnyebb elhagyni, mint egy e-mailt. Az is szempont lehet, hogy a papír meghívók előállítása nem olcsó mulatság és a célba juttatásuk is több erőforrást kíván, mint pár gomb megnyomása.

Bármelyik megoldás mellett döntethetsz, csak a kreativitásod szab határt az esküvői meghívó terén. Még a klasszikus meghívóknál is számos változat létezik, méret és forma legalább száz féle és akkor még a tartalomról (idézet, dress code, stb.) nem is beszéltünk. Sok döntés, sok tennivaló, de megéri, hiszen az esküvői meghívó az első, amivel a vendég találkozik az esküvőtök kapcsán!

 

Vélemény, hozzászólás?