Esküvő: miről álmodik a lány?

Van aki ovis kora óta, van aki a leánykérés napjától, de minden menyasszony keresi a választ arra, hogy milyen esküvő illik hozzá és társához. Milyen esküvő lesz az amiben ők  is és vendégeik is jól érzik magukat és még bele is fér a költségvetésbe.

Nézzük milyen esküvő alaptípusok vannak!

  1. Csak mi és a tanúk esküvő

A legegyszerűbb, legolcsóbb és sokak szerint a legromantikusabb esküvő az, ha (akár titokban) mentek az anyakönyvvezető elé Ti ketten és a két tanútok, akit bevontok ebbe a fontos eseménybe. Ilyenkor mehetsz a szokásos rucidba vagy választhatsz egy elegáns darabot, mindegy csak emlékezetes legyen. A lakodalomra se kell nagy gondot fordítani, hiszen 4 főre aznap délelőtt is foglalhatsz asztalt, nem kellenek nagy előkészületek.

Egy jó tanács: készíts vagy kérd meg a tanúdat, hogy készítsen képeket az esküvőn, mert így meg tudod mutatni majd a gyerekeidnek, hogy milyen lazák és fiatalok voltatok.

Susan esküvője a Született feleségek-ben

  1. Esküvő csak a szűk családi körben

Ha csak a szülők, tesók és kedvenc unokatesók hivatalosak az esküvőre, az egy csodás, bensőséges esemény lehet. Persze ez igényel némi előkészületet, egy megfelelő helyszín és egy egyszerű, de népszerű menü mindenképpen kell. Itt már játszik a fehér ruha, illik az öltöny vagy legalábbis az ing a vőlegénynek.

Egy jó tanács: gondosan válogassátok a meghívottakat, mert számos sértődés lehet abból, ha valaki kimarad.

  1. Tematikus esküvő

Ma már senki nem lepődik meg, ha az ifjú pár közös hobbijának jegyében zajlik az esküvő. Láttunk már motoros esküvőt, ahol az ara is kétkeréken érkezett, bringás lagzit, Star Wars lakodalmat és olyat is, ahol a vendégeknek is ki volt adva a dress code, hippi szerkóban kell érkezni. Az ilyen esküvők remek bulik, nem kell attól tartani, hogy bárki unatkozni fog.

Egy jó tanács: a nagyi nem biztos, hogy szívesen utazik chopperen és az is előfordulhat, hogy a főnöködnek esze ágában sincs sarut és parókát ölteni.

Paul Bellas, 42 and his wife Heidi Coxshall, 30, getting married dressed as Shrek and Princess Fiona. See SWNS story SWSHREK; A wacky couple literally had a fairytale wedding - after tying the knot dressed as SHREK and PRINCESS FIONA. Devoted Paul Bellas, 42, painted himself green and wore monster ears and eyebrows for the movie-themed big day. Bride Heidi Coxshall, 30, dressed as Shrek's love Princess Fiona for the couple's wedding - which featured a cast of characters from the animated film. Their four-year-old son Leo dressed as Donkey, Shrek's best pal, while Heidi's brother John gave her away as Muffin Man from Shrek 2.

Paul Bellas, 42 and his wife Heidi Coxshall, 30, getting married dressed as Shrek and Princess Fiona. See SWNS story SWSHREK; A wacky couple literally had a fairytale wedding – after tying the knot dressed as SHREK and PRINCESS FIONA. Devoted Paul Bellas, 42, painted himself green and wore monster ears and eyebrows for the movie-themed big day. Bride Heidi Coxshall, 30, dressed as Shrek’s love Princess Fiona for the couple’s wedding – which featured a cast of characters from the animated film. Their four-year-old son Leo dressed as Donkey, Shrek’s best pal, while Heidi’s brother John gave her away as Muffin Man from Shrek 2.

  1. Esküvő csak hagyományosan

Nyáron egy nagy sátorban vagy egy kellemes étteremben, fehér fátyol, majd piros menyecskeruha, éjfélkor töltött káposzta. Ugye mind jártunk már ilyen esküvőn? Szól a cigányzene vagy a mulatós és az irányítás a jópofa vőfély kezében van. Ha ilyet esküvő az álmod, akkor nincs nehéz dolgod, hiszen sok tanácsot kaphatsz a közvetlen környezetedből, mit hol lehet megrendelni, mit érdemes megvenni.

Jó tanács: arra vigyázz ne legyen unalmas. Beszéld át a vőféllyel, hogy milyen programokat szeretnél és gondoskodjatok arról, hogy mindig történjen valami a vendégsereggel.

  1. Hercegnős esküvő

Ha a pénz nem számít és időd, energiád is van, akkor megteremtheted magadnak a királyságot, melynek hercegnője vagy legalább egy napra. Számos kastély kibérelhető, a ruhák között abroncsos csodák is akadnak és gyémánt tiarát és nyakéket is bérelhetsz. Szóval kellő előkészítéssel egész nap csilloghatsz a tucat koszorúslány gyűrűjében. Ilyenkor biztosan Te leszel a középpontban akár a Mátyás templomból kifelé jövet, akár a nyitótáncon.

Jó tanács: ne feledd el, hogy bár ez a Te napod, de az esküvő két ember boldogságát hirdeti, kérdezd meg az ifjú férjet is, hogy mire vágyik legyen ott a kedvenc itala vagy egy biliárd asztal, ha éppen azzal szereti tölteni idejét a haverokkal.

Bármelyik verziót választod a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, hiszen ez életetek egyik fontos fordulópontja. Legyen a ruhád kényelmes, a kaja kedvedre való és minden rendben lesz.

This entry was posted in Egyéb.

Vélemény, hozzászólás?